Obilježena 15. obljetnica Zapovjedno-stožerne škole «Blago Zadro»

Zapovjedno-stožerna škola «Blago Zadro» obilježila je 15. obljetnicu, a prigodna svečanost organizirana tim povodom održana je 16. listopada na Hrvatskom vojnom učilištu «Petar Zrinski», na sedamnaestu godišnjicu pogibije legendarnog zapovjednika obrane Borova Naselja čije ime Škola nosi od 1995. godine.


U ime ministra obrane djelatnicima i polaznicima Škole čestitao je državni tajnik Gordan Čačić, a u ime načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general bojnik Jozo Milićević. Polaznicima 16. naraštaja te brojnim uzvanicima prigodnim riječima obratili su se i ravnatelj Učilišta general bojnik Mirko Šundov te zapovjednik Škole brigadir Zvonko Brajković, a u ime obitelji Zadro okupljene je pozdravio Željko Zadro. Najviši su uzvanici u nazočnosti djelatnika i polaznika Zapovjedno-stožerne škole položili vijenac i zapalili svijeću podno biste generala Blage Zadre u krugu Učilišta, a u kapelici Sv. Mihaela Arkanđela služena je misa koju je predvodio fra Žarko Relota.
Povodom jubilarne obljetnice na središnjoj je svečanosti zapovjednik Zapovjedno-stožerne škole uručio prigodne medalje svim svojim prethodnicima, kao i ravnatelju Hrvatskog vojnog učilišta te obitelji Zadro, a svečanost je završila nastupom Orkestra Hrvatske vojske.


Priopćenja