Izložba u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Bauerova 33, u srijedu 22. listopada 2008. u 19,00 sati bit će otvorenje samostalne izložbe triju slikarica mlađe generacije. Izlažu IVA BAŠIĆ, SANELA ĐURINEC i DANIELA PAL BUČAN.


Različitih godišta, sve tri su diplomirale na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2003. u klasi prof. Igora Rončevića, te su od tada prisutne u likovnom životu, sudjelujući na skupnim i otvarajući samostalne izložbe.
U predgovoru kataloga Ivica Župan, među inim, piše: … „Zahvaljujući dosljednosti u vlastitim strategijama, Iva, Sanela i Daniela se tijekom godina – pa i na ovoj zajedničkoj izložbi - potvrđuju kao slikarice koje se s kritičkom sviješću i refleksivnim i samopromatračkim mentalitetom bave postulatima ontologije plastičkog djela, internim promišljanjima pitanja nekih temeljnih kategorija vizualnog i prostornog oblikovnog jezika.
Njihove strategije posredno govore i o tomu kako danas – ni u decentnim naznakama - ne postoji zanos kolektivne utopije o umjetnosti kao generatoru ozbiljnih društvenih promjena. Izložba ih potvrđuje kao uvjerljive i zanimljive autorice, koje - kao djeca svoga doba - nude vlastitu, privatnu, samosvojnu i vrlo intimnu ideju građenja slike, pri čemu konstrukt ne želi sebe afirmirati kao definitivan, okoštao vrijednosni sustav, nego, dapače, kao svijest – na temelju nove osjećajnosti za fenomene svoga vremena i miljea i nove plastičke intuicije - o postojanju različitih mogućnosti i stalno novih putova stvaranja plastičkih struktura.“ …
Izložba se može razgledati zaključno do 7. studenoga 2008. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.

Najave