Preduputna obuka bočnih strijelaca za sastavnicu AAT

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrz_24072013_v.jpg

Preduputna obuka bočnih strijelaca Zrakoplovno-savjetodavnog tima (AAT), u srijedu, 24. srpnja 2013., završena je u HRZ i PZO. Prvi dio preduputne obuke za bočne strijelce održan je u 91. zrakoplovnoj  bazi na Plesu, dok je drugi dio održan u 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO u Zemuniku.

Fokus vježbe u 91. zrakoplovnoj bazi bio je usmjeren na teorijski dio koji se sastojao od vježbi taktičkog planiranja zrakoplovnih zadaća, koje je uključivalo sve vidove specifičnosti letenja od planinskog do letenja u pustinji. Obuka je sadržavala teorijsku i praktičnu pripremljenost za izvanredne situacije, postupke i mjere sigurnosti za sigurno letenje.

U praktičnom dijelu nastave korišten je helikopter Mi-171Sh s ciljem dostizanja više razine koordinacije posada helikoptera u situacijama zajedničkog djelovanja pilota, tehničara letača i bočnih strijelaca. Letenje helikoptera i posade je poslužilo za usvajanje vještina skeniranja prostora, komunikacije s posadom i usvajanje terminologije uz simuliranu uporabu naoružanja (bez streljiva).



Vijesti