Predstavnici HGSS-a posjetili Središte za obuku HRZ-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/04/gss_19042019_v.jpg
Foto: HRZ / L. Parlov

Zapovjednik Središta za obuku (SzO) Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Rudolf Perešin" brigadir Goran Huljev susreo se u četvrtak, 18. travnja 2019. u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku s izaslanstvom Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) koje je predvodio pročelnik HGSS-a Josip Granić.

Tom je prigodom brigadir Huljev članove izaslanstva HGSS-a upoznao s tekućim aktivnostima koje Središte provodi, a razmijenjena su i iskustva u radu.
 
Obje strane izrazile su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koja se uspješno provodi i na području obuke, te su iskazale želju da se ona u budućnosti dodatno proširi.

U sklopu posjeta, predstavnici HGSS-a posjetili su i Pilotsku školu SzO-a, a bojnik Miro Vulić upoznao ih je s procesom obuke hrvatskih vojnih pilota s kojima surađuju u zajedničkim akcijama spašavanja.

Pročelnik HGSS-a Josip Granić izrazio je zadovoljstvo posjetom te je posebno istaknuo kako SzO ima obučne programe sa sadržajima koji su potrebni i za edukaciju pripadnika HGSS-a. Zahvalio je na dosadašnjoj suradnji u sklopu koje zajednički rade i za dobrobit civilne zajednice.  

U sklopu posjeta predstavnici HGSS-a obišli su i eskadrile 93. zrakolovne baze HRZ-a.

Vijesti