Predsjednik Vlade i ministar obrane u Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zemunik_21072017_1_v-kopija.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

"Ja sam ponosan što sam na čelu Hrvatske vojske i Ministarstva obrane", rekao je ministar Krstičević

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prilikom posjeta vojarnama u Sinju i Zemuniku istaknuo je: "Zahvaljujem cijeloj Hrvatskoj vojsci na čelu s ministrom obrane Damirom Krstičevićem na svemu što rade za Hrvatsku. Damira Krstičevića hrvatski narod voli, ja ga cijenim i kao čovjeka koji doprinosi u Vladi. Nadam se da ćemo nastaviti suradnju, a Vlada i ministar funkcioniraju normalno".

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  na novinarsko pitanje ostaje li na čelu Ministarstva obrane rekao je da ratni zapovjednik IV. gardijske brigade radi svoj posao. "Hrvatska vojska uvijek radi svoj posao i ja sam ponosan što sam na čelu Hrvatske vojske i Ministarstva obrane".¸

"Ratni zapovjednik IV. gardijske brigade se nikad ne predaje, a ja ću činiti sve ono što sam i dosad činio. Čast mi je služiti svojoj domovini. Treba mi vrijeme da se odmorim, otići ću u Dalmaciju sa svojom obitelji, malo se odmoriti, a nakon toga ću donijeti odluku. U stalnom sam kontaktu s premijerom", rekao je Krstičević.

Nakon obilaska nove vojarne u Sinju, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Mirka Šundova s izaslanstvom posjetio je danas,  21. srpnja 2017. 93. zrakoplovnu bazu HRZ i PZO u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, gdje se susreo sa zračnim snagama koje sudjeluju u gašenju požara.
Predsjednik Vlade izrazio je veliku zahvalnost pripadnicima Protupožarne eskadrile na velikom angažmanu u gašenju požara u Dalmaciji.
“Hrvatska vojska pomaže civilnim strukturama u svim segmentima, ta suradnja i sinergija je izvrsna. Također, naše zračne snage su Odlukom Vlade angažirane i u međunarodnoj pomoći Crnoj Gori u gašenju požara”, rekao je predsjednik Vlade Plenković.

Ministar Krstičević zahvalio je pripadnicima Protupožarne eskadrile na ogromnom angažmanu u obrani Dalmacije od velikih požara. „Hvala vam za sve napore koje ste uložili u borbi protiv velikih požara na otvorenom prostoru u okolici Splita i na ostalim lokacijama, sprječavajući nastanak još veće materijalne štete i, ne daj Bože, stradavanja ljudi. Ponosan sam na naše zračne i kopnene snage koje su spasile Split i našu Dalmaciju kada je bilo najteže. Ove godine ugasili ste više od 100 požara i cijela Hrvatska vam se divi!“ rekao je ministar Krstičevič.
U Zemuniku goste je s trenutačnom situacijom na požarištima i angažiranju zračnih snaga upoznao zapovjednik Protupožarne eskadrile pukovnik Davor Turković.

Pukovnik Turković predstavio je trenutačni angažman zračnih snaga na požarištima kao i presjek dosadašnjeg sudjelovanja u gašenju požara iz zraka. Osvrnuo se i na djelovanja zračnih snaga na najvećim požarištima u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone, onim u okolici Splita i Tučepima kod Makarske.

Turković je istaknuo kako su od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale u gašenju 111 požara  pri čemu su ostvarile više od 900 sati naleta, a izbačeno je oko 30 500 tona vode. U razdoblju od 2003. do danas PPE je bila angažirana na 3086 požara, a ostvareno je oko 90 000 letova i oko 12 500 sati naleta te izbačeno oko 470 000 tona vode.

"Imamo iskusne, visoko osposobljene posade spremne u svakom trenutku poletjeti na požarišta. Protupožarna sezona je tek počela i pred nama je velika odgovornost i zadaća jer moramo obraniti Hrvatsku od požara i tako dati svoj doprinos u sigurnom odvijanju turističke sezone, ali i sigurnosti hrvatskih građana, njihove imovine i prirodnih dobara", poručio je pukovnik Turković.
 

    Predsjednik Vlade i ministar obrane u Zemuniku

    Foto: MORH/ J. Kopi

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/034.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/038.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/039.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/040.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/040a.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/042.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/046.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/047.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/048.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/060.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/061.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-vlade-i-ministar-obrane-u-zemuniku/030.jpg


Priopćenja