Predavanja u džamiji za pripadnike RKM-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/01/20200116-djamia-1024x683.jpg
Predavanja u džamiji za pripadnike RKM-a | Foto: MORH

Središte za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" u koordinaciji sa Samostalnom službom za odnose s javnošću i izdavaštvo, u sklopu priprema za odlazak u mirovnu misiju Resolute Support u Afganistanu, organiziralo je predavanje za pripadnike satnije razmjestivog komunikacijskog modula (RKM) u četvrtak, 16. siječnja 2020. u zagrebačkoj džamiji gdje im je održano predavanje o islamu.

Predavanje je održao imam Mirza ef. Mešić, a obuhvaćeno je više tematskih cjelina od kojih su najvažnije temelji islama, običajno pravo u Afganistanu, povijest i mentalitet domicilnog stanovništva te razlike između sunitskog i šijitskog poimanja islama. Predavač je naglasio kako je prvi korak u poštivanju drugih upoznati se s njegovim sustavom vrijednosti i uvažavati ga.  

“To poštivanje je najbolji način stvaranja i učvršćivanja povjerenje što je osnovni uvjet za izgradnju mira te najbolja prevencija za eventualne ugroze, istaknuo je imam Mešić.

Već tradicionalno, u sklopu priprema za odlazak hrvatskog kontingenta u NATO misiju Resolute Support (Odlučna potpora) u Afganistanu za pripadnike HV-a organizira se posjet džamiji i predavanje. Ovakva suradnja s Islamskom zajednicom pokazala se vrlo korisnom i postala je sastavni dio priprema hrvatskih vojnika.

Objava Predavanja u džamiji za pripadnike RKM-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti