Poziv za obilazak i medijsko praćenje međunarodne vojne vježbe „MEDCEUR 08“

U sklopu međunarodne vježbe medicinskih vojnih timova „MEDCEUR 08“, u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama u ponedjeljak, 12. svibnja 2008. godine s početkom u 12 sati i 30 minuta, predviđena je prezentacija vježbe za medije kojoj će nazočiti ministar obrane Branko Vukelić, zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik operativnog zapovjedništva američkih zračnih snaga u Europi general pukovnik Rod D. Bishop te ostali uzvanici.


Prikazati će se zajedničko sudjelovanje svih sudionika u zbrinjavanju unesrećenih nakon pretpostavljene humanitarne i prirodne katostrofe (zemljotres, poplava i veliki šumski požar) te koodinaciju međunarodnih snaga s hrvatskim civilnim i nevladinim organizacijama u prevoženju, kopnom i zrakom, i zbrinjavanju ranjenika.
Od početka vježbe, 01. svibnja, sudionici vježbe iz 15 zemalja, njih oko 350 pohađali su različita predavanja i tečajeve, te su uvježbavali postavljanje pokretnih bolnica, u cilju priprema za glavni i izvršni dio vježbe.

Prezentacija cjelokupne vježbe sadrži 9 radnih točaka na površini od 2 kvadratna kilometra i trajat će od 12.30 do 13.50 sati kada je predviđena izjava za medije.

Molimo vas da popratite navedeni događaj te najkasnije do 12.15 sati dođete u vojarnu „Knez Trpimir“ u Divuljama.
Za praćenje vježbe možete se akreditirati na broj faks-a: 021/353-261 i na sljedeće e-mail adrese:
e-mail snjezanasacher@yahoo.com
e-mail fbuj@morh.hr

Prijava treba sadržavati ime i prezime, broj novinarske iskaznice i naziv medija te kontakt teleffon.

Za dodatne informacije o vježbi možete kontaktirati:
- satnica Snježana Sacher: mob.: 098/620-192
- kapetan korvete François Buj: mob.: 098/204-016

Najave