Konferencija za medije - MEDCEUR 08 i COMBINED ENDEAVOR 08

Zapovjedništva vježbi „MEDCEUR 08“ i izdvojenog mjesta vježbe „COMBINED ENDEAVOR 08“ održat će konferenciju za medije u nedjelju, 11. svibnja 2008. godine s početkom u 10.00 sati u hotelu „Zagreb“ u Duilovu (Split).


Na konferenciji za medije zapovjedništva vježbi će izvjestiti o dosadašnjem tijeku te najaviti aktivnosti za završne dane vježbe, odnosno prezentacijski dan ("DV day") koji će se održati u ponedjeljak, 12. svibnja 2008 godine u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama na kojem će prisustvovati i ministar obrane Branko Vukelić.

Vježba „MEDCEUR 08“ okuplja petnaest zemalja sudionica članica Partnerstva za mir s ciljem zajedničkog sudjelovanja u međunarodnim operacijama u slučajevima humanitarnih i prirodnih katostrofa u koodinaciji s civilnim i nevladinim organizacijama uvježbavajući rad po istim operativnim postupcima. Vježba Izdvojenog mjesta vježbe COMBINED ENDEAVOR 08“ održava se u Pomorskoj bazi „Lora“ od 01. do 14. svibnja ove godine. i najvažnija je vojna vježba za ispitivanje i dokumentiranje interoperabilnosti komunikacijsko informacijskih uređaja i sustava. Obje međunarodne vojne vježbe održavaju se prvi put u našoj zemlji u organizaciji Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Zapovjedništva američkih snaga u Europi (US EUCOM).

Osobe za kontakt su:
- satnica Snježana Sacher mob. 098-620-192.
- kapetan korvete Francois Buj mob. 098-204-216

Molimo vas da medijski popratite navedenu konferenciju te dođete u hotel „Zagreb“ u Duilovu u 09,55 sati.

Najave