Potpisan Sporazum o suradnji MORH-a i MUP-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sporazum_mup_20100312_2v.jpg

Ministri obrane i unutarnjih poslova Republike Hrvatske Branko Vukelić i Tomislav Karamarko potpisali su u petak, 12. ožujka 2010., u MORH-u Sporazum o suradnji između dvaju ministarstava.
Potpisivanju Sporazuma nazočili su zamjenik načelnika GS OS RH za operacije kontraadmiral Zdenko Simičić, tajnik MORH-a Petar Barać i tajnica Kabineta ministra MORH-a Daliborka Jurković, te predstavnici MUP-a zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i tajnik Kabineta ministra Dubravko Novak.


Potpisanim Sporazumom jačat će i širiti suradnja dvaju ministarstava u područjima poslova osiguranja i sigurnosti cestovnog prometa, protueksplozijske zaštite i kriminalističkih policija, specijalne policije, Vojne policije i BSD-a, te angažiranja pripadnika u mirovnim operacijama i misijama.
Također, Sporazum obuhvaća područje suradnje u korištenju vojnih poligona, informacijskog sustava i sustava veza, suradnju u području zadaća Obalne straže RH, stručnog usavršavanja i informiranja.
Provedba suradnje temeljit će se na odredbama važećih zakona, podzakonskih propisa, pravila struke, te međusobnih dogovora. Za svako područje suradnje odredit će se odgovorne osobe koje će izvješćivati ministarstva o provođenju iste.

    Potpisan Sporazum o suradnji MORH-a i MUP-a

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/potpisan-sporazum-o-suradnji-morh-a-i-mup-a/sporazum_mup_20100312_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/potpisan-sporazum-o-suradnji-morh-a-i-mup-a/sporazum_mup_20100312_2v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/potpisan-sporazum-o-suradnji-morh-a-i-mup-a/sporazum_mup_20100312_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/potpisan-sporazum-o-suradnji-morh-a-i-mup-a/sporazum_mup_20100312_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/potpisan-sporazum-o-suradnji-morh-a-i-mup-a/sporazum_mup_20100312_5.jpg


Priopćenja