Posjet OS Ruske Federacije 91. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/rus_pleso_12032010v.jpg

Na temelju godišnjeg plana Međunarodne obrambene suradnje, a u skladu s preuzetim obvezama iz Bečkog dokumenta '99., evaluacijska ekipa Oružanih snaga Ruske Federacije posjetila je u četvrtak, 11. ožujka 91. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Oružanih snaga RH.


Zamjenik zapovjednika  91. zb HRZ i PZO-a pukovnik Stjepan Romšić upoznao je pripadnike Oružanih snaga Ruske Federacije s povjesnicom baze, te s trenutnim stanjem zrakoplova i tehničkim sredstvima. Nakon radnog sastanka inspektori OS Ruske Federacije posjetili su ZT bojnu, letjelište u Lučkom i Eskadrilu višenamjenskih helikoptera. U sklopu posjeta RH, evaluacijska ekipa OS Ruske Federacije posjetila je i Eskadrilu borbenih aviona 91. zb HRZ i PZO-a u Puli gdje su održali radni sastanak sa zapovjednikom EBA-e bojnikom Adrijanom Celijom.

Na kraju radnog posjeta čelnik inspekcijske ekipe OS Ruske Federacije brigadir Aleksandr Vihrov izrazio je zadovoljstvo vrlo dobrom suradnjom pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ruske Federacije.



Vijesti