Potpisan Protokol o suradnji kriminalističke i vojne policije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mup_21112014_v.jpg
Foto: MUP RH

Načelnik Službe vojne policije Glavnog stožera Oružanih snage RH brigadir Tihomir Zebec potpisao je u četvrtak, 20. studenoga 2014. sa pomoćnikom glavnog ravnatelja policije, načelnikom Uprave kriminalističke policije Vitomirom Bijelićem Protokol o suradnji Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i Službe vojne policije Glavnog stožera OS RH.

Protokolom su definirana pitanja suradnje i zajedničkog postupanja u područjima zajedničkih kriminalističkih istraživanja, međusobnih izvještavanja, suradnji u području izobrazbe i stručnog usavršavanja, obavještavanja javnosti te izrade standardnih operativnih procedura o pojedinim područjima zajedničkog rada.

Na taj način osigurat će se učinkovitija primjena Sporazuma o suradnji dvaju ministarstava iz 2010. godine, u dijelu koji se odnosi na obavljanje poslova kriminalističkih policija, te također i učinkovita primjena odredbi Zakona o obrani te dijela Pravilnika o vojnopolicijskim poslovima i provedbi ovlasti ovlaštenih službenih osoba Vojne policije a koji se odnose na postupanja policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova i ovlaštenih službenih osoba Vojne policije u obavljanju poslova kriminalističkih istraživanja.



Vijesti