Posjet Zagrebačkoj džamiji pripadnika 24. HRVCON-a ISAF

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/djemija_03062014_v.jpg
Foto: OSRH

U sklopu pripreme za odlazak u mirovnu misiju ISAF u Afganistanu pripadnici sastavnice stožernog i potpornog osoblja 24. HRVCON-a posjetili su u ponedjeljak, 2. lipnja 2014., Zagrebačku džamiju gdje im je imam Mirza ef. Mešić održao predavanje o islamskoj vjeri i ulasku u molitveni dio džamije.

Na početku predavanja ef. Mešić izrazio je zadovoljstvo što može sudjelovati u tako časnoj i odgovornoj misiji kakva je ova u Afganistanu. "I vama, pripadnicima  24. HRVCON-a želim naglasiti ono što je uz vašu vojničku obuku izuzetno značajno, a to je uvažavanje i razumijevanje specifičnosti afganistanskog naroda", rekao je ef. Mešić na početku predavanja, ukazujući na važnost poznavanja njihove tradicije i religije.

Zapovjednik 24. HRVCON-a brigadir Slobodan Kratohvil  u svom je obraćanju naglasio važnost ovog dijela priprema. "Zahvaljujem predavaču na više primjera iz prakse, koji će nam biti od velikog značaja u razumijevanju i shvaćanju povijesti i religije domicilnog afganistanskog stanovništva, poglavito onima koji će svakodnevno surađivati s njima tijekom mentoriranja i drugih redovitih zadaća", rekao je brigadir Kratohvil.

U sklopu posjeta Zagrebačkoj džamiji, pripadnici 24. HRVCON-a ISAF posjetili su i sakralni dio džamije, te Spomen park muslimanima poginulim u Domovinskom ratu.



Vijesti