Posjet dragovoljnih ročnika Ministarstvu obrane

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/dragovoljni_rocnici_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Josip Lucić primili su danas, 6. veljače, u Ministarstvu obrane, 20 najboljih polaznika, petnaest muškaraca i pet žena, iz prvog naraštaja dragovoljnih ročnika koji u nedjelju, nakon 14 tjedana, završavaju osnovnu i specijalističku izobrazbu.

Čestitajući ročnicima, ministar obrane Branko Vukelić istaknuo je da je prvi naraštaj dragovoljnih ročnika pokazao dobre rezultate u izobrazbi te da su visoko ocijenjeni i ljudi koji su je organizirali. Ministar je zadovoljan i činjenicom što je veliki broj ročnika odlučio ostati u Oružanim snagama čime im se pružaju velike mogućnosti osobnoga i profesionalnog napredovanja u Oružanim snagama, te mogućnosti izobrazbe u Hrvatskoj i inozemstvu. „Također ćemo u skladu s mogućnostima zemlje raditi na daljnjem podizanju standarda svojih pripadnika. Takva primanja najboljih dragovoljnih ročnika postat će tradicionalna u MORH-u“, kazao je ministar te najavio da će ove godine primiti još dva naraštaja dragovoljnih ročnih vojnika.

Načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić čestitao je najboljim ročnicima istaknuvši da su završili zahtjevnu izobrazbu u teškim vremenskim uvjetima, gdje su se upoznali sa svim teškoćama vojnog poziva. Napomenuo je da će ovi mladi vojnici obavljati dužnosti u postrojbama Oružanih snaga, ali i u inozemstvu u sklopu mirovnih misija u kojima sudjeluje Republika Hrvatska.

Zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a ”Fran Krsto Frankopan” brigadir Ivan Jurić izvijestio je da je od 250 kandidata, koliko ih je pristupilo na služenje dragovoljnog roka u Središte za obuku pješaštva u Požegu, temeljnu obuku završio 241 ročnik, a specijalističku obuku u Đakovu, u trajanju od šest tjedana, uspješno je završilo 239 ročnika. Po uspješnom završetku programa obuke u skladu s postignutim rezultatima, 208 dragovoljnih ročnika potpisalo je ugovor o osposobljavanju za djelatnog vojnika odnosno o izobrazbi časnika, stekavši status djelatne vojne osobe.

Dragovoljni ročnici su osim posjete MORH-u i GS OS RH obišli i vojarnu "Croatia", Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski" te Zapovjedništvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

/p>

    Posjet dragovoljnih ročnika

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_1_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_2_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_3_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_5_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_7_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_17_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_18_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_21_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_23_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_24_06022009_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-dragovoljnih-rocnika/dragovoljni_rocnici_30_06022009_v.jpg


Vijesti