Ministar obrane Branko Vukelić susreo se s predstavnicima NATO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ministar_nato_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić susreo se u petak, 6. veljače 2009, u Zagrebu, s predstavnicima NATO tima predvođenim pomoćnikom Glavnog tajnika NATO-a za obrambenu politiku i planiranje veleposlanikom Jiri Šedivyem. Sastanak je održan u okviru godišnjih konzultacija između Republike Hrvatske te političkih i vojnih predstavnika NATO-a, održanih 5. i 6. veljače 2009. u Zagrebu s namjerom procjene hrvatskih priprema za predstojeće punopravno članstvo.


Ministar obrane Vukelić upoznao je predstavnike NATO tima sa stanjem obrambenih reformi u kontekstu priprema za punopravno članstvo u NATO-u. Također, istaknuta je predanost nastavku provedbe svih zadaća sukladno našim strateškim dokumentima. Predstavnici NATO-a upoznati su i sa predstojećim projektima, poglavito na području prilagodbe strategijskih dokumenata i provedbe projekata usmjerenih ka podizanju sposobnosti hrvatskih Oružanih snaga.

Pomoćnik Glavnog tajnika Šedivy izrazio je iznimno zadovoljstvo sa stanjem priprema za punopravno članstvo pri čemu je naglasio kako, s obzirom na stupanj pripremljenosti konkretnih projekta i ekspertize, Republika Hrvatska već danas funkcionira kao de-facto punopravna članica. Navedeno je od posebnog značaja u uvjetima globalnih financijskih kretanja, pri čemu dobro razrađeni projekti pokazuju kvalitetu hrvatskih priprema.

Ministar obrane izrazio je svoju zahvalnost na pozitivnim ocjenama, naglasivši kako pri provedbi reformi usmjerenih ka članstvu u Savezu uživamo i snažnu podršku svih stranaka kao i hrvatske javnosti.



Vijesti