Posjet američkog izaslanstva BSD-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/bsd_5052_04052010_v.jpg

U sklopu posjeta MORH-u i dvodnevnih hrvatsko-američkih obrambenih konzultacija, američko izaslanstvo, predvođenog Josephom McMillanom, glavnim zamjenikom pomoćnika ministra obrane SAD-a za međunarodna sigurnosna pitanja, u utorak 4. svibnja posjetilo je Bojnu za specijalna djelovanja u vojarni "Drgomalj" u Delnicama.

Američko izaslanstvo dočekao je zapovjednik Bojne, brigadir Nikola Županić, koji je  upoznao goste sa radom postrojbe i njenim ustrojem, te održao prezentaciju o dosadašnjoj suradnji Bojne za specijelana djelovanja i američkih snaga za specijalne operacije kao i nastavku zajedničkih aktivnosti. Nakon prezentacije prikazana je  kratka vježba osposobljenosti pripadnika postrojbe u rješavanju talačke situacije, a zatim su  obišli taktičko-tehnički zbor gdje im je prezentirana oprema i naoružanje s kojim se koriste pripadnici postrojbe.
Također, prezentirani su i sportski sadržaji, smještajni objekti i specijalizirana učionica za učenje engleskog jezika. Na kraju posjeta zapovjednik postrojbe brigadir Nikola Županić američkom zamjeniku pomoćnika ministra obrane, Josephu McMillanu, uručio je plaketu postrojbe.

    Posjet američkog izaslanstva BSD-u

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-amerikog-izaslanstva-bsd-u/bsd_5025_04052010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-amerikog-izaslanstva-bsd-u/bsd_5052_04052010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-amerikog-izaslanstva-bsd-u/bsd_5173_04052010.jpg


Vijesti