Bilateralna vojna vježba "Guardex 10"

Na vojnom poligonu "Gašinci", od 26. travnja do 7. svibnja 2010., održava se bilateralna vojna vježba "Guardex 10" u kojoj, uz pripadnike OS RH, sudjeluju i pripadnici Nacionalne Garde Minnesote. Direktor vježbe je brigadni general Mladen Mikolčević, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a.

 

Cilj ove vježbe je poboljšati sposobnosti u svrhu dostizanja NATO standarda za obuku, planiranje, organizaciju i provedbu vježbi, kao i poboljšati interoperabilnost na taktičkoj razini primjenom NATO doktrina i procedura. Zajedničko uvježbavanje postrojbi provodi se u sklopu višegodišnjih bilateralnih odnosa s Nacionalnom gardom Minnesote, a s čijim pripadnicima zajedno sudjelujemo u operaciji ISAF u Afganistanu, u okviru multinacionalnog Operativnog mentorskog tima za vezu.

Završni prikaz uvježbanosti zajedničkih američkih i hrvatskih oružanih snaga, na kojem će nazočiti zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac i zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Larry Shellito, održat će se u četvrtak, 6. svibnja, na vojnom poligonu "Gašinci" s početkom u 9,00 sati.

Za navedeni događaj za predstavnike medija bit će organiziran prijevoz iz vojarne "Dračice" u Đakovu prema vojnom poligonu "Gašinci".

Molimo zainteresirane predstavnike medija da dođu u četvrtak, 6. svibnja, ispred  vojarne Dračice u Đakovu (Nikole Tesle bb) najkasnije do 8 sati.

Osobe za kontakt su časnik za OJI gombr satnik Tomislav Bačić, mob: 091/503-7637 i skupnik Ivica Oršulić, mob: 098/667-410.



Najave