Posjet admirala Fitzgeralda HRM-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/31072010_hrm_v.jpg

Zapovjednik Pomorskih snaga SAD-a za Europu i Afriku i zapovjednik Združenog NATO zapovjedništva Napulj admiral Mark Fitzgerald posjetio je Hrvatsku ratnu mornaricu u vremenu od 29. do 31. srpnja 2010. godine.

 

Za vrijeme posjeta susreo se s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom zbora Josipom Lucićem i zapovjednikom HRM-a kontraadmiralom Antom Urlićem. Navedeni posjet bio je posljednja prigoda za susret s admiralom Fitzgeraldom prije njegovog odlaska s dužnosti u listopadu ove godine. General Lucić i kontraadmiral Urlić zahvalili su admiralu Fitzgeraldu na potpori koju je dao ulasku Republike Hrvatske u NATO. Za vrijeme dok je admiral Fitzgerald obnašao svoju dužnost u NATO-u, Hrvatska je primljena u NATO te je bila domačin vježbi „Noble Midas 07“ i sastanku zapovjednika mornarica „MARCOMET 10“.

U pratnji admirala Fitzgeralda bio je i septet band američkih mornaričkih snaga za Europu, koji je održao koncert na splitskoj rivi u petak 30. srpnja 2010. godine.



Vijesti