Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 15. obljetnice VRO "Oluja"

U Kninu, u četvrtak, 5. kolovoza 2010. godine, svečano će se obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 15. obljetnica VRO „Oluja“.

PRELIMINARNI RASPORED DOGAĐANJA ZA ČETVRTAK, 5. KOLOVOZA 2010.:

9.00 sati - Polaganje vijenaca i paljenje svijeća
Gradsko groblje, Knin

(Prijevoz za novinare do Gradskog groblja je osiguran. Predstavnici medija koji će pratiti polaganje vijenaca trebaju biti na parkiralištu Brodomerkura, Trg Ante Starčevića 1, najkasnije do 8.15 sati )

9.30 sati - Svečanost podizanja državne zastave na Kninskoj tvrđavi

(Prijevoz za novinare do Kninske tvrđave  je osiguran. Predstavnici medija koji će pratiti podizanje zastave trebaju biti na    parkiralištu Brodomerkura, Trg Ante Starčevića 1, najkasnije do 8.15 sati)

9.30 sati - Mimohod hrvatskih branitelja, predstavnika specijalnih postrojbi MUP-a, gardijskih brigada i pričuvnih postrojbi, članovi Motorističkog kluba „Veterani“ iz vojarne „Kralj Zvonimir“ prema Gradskom stadionu NK „Dinara“

9.40 sati - Razgledavanje izložbe fotografija „Dani poslije“ u okviru projekta HVIDR-e Zagreb: „Povlašteni, privilegirani ili ponosni“
Kninska tvrđava, objekt „Galerija“

 

10.00 sati - Središnja svečanost i postrojavanje
Gradski stadion NK „Dinara“

- Svečani postroji OS RH, MUP-a, hrvatskih branitelja i ratnih zastava
- Prijavak Predsjedniku RH i Vrhovnom zapovjedniku OS RH
- Obraćanje visokih uzvanika
- Prigodni letački program (akro skupina „Krila Oluje“ )

11.30 sati - Sveta misa za Domovinu
Crkva Gospe Velikog Hrvatskog zavjeta

12.30 sati Obilazak i razgledavanje štandova s proizvodima zadruga hrvatskih branitelja u ulici dr. Franje Tuđmana u Kninu

13.00 sati - Podjela obroka i osvježavajućih napitaka građanima
Gradski stadion NK „Dinara

 

OSTALE CJELODNEVNE AKTIVNOSTI:

8.00 – 15.00 sati - Informativni šator s prezentacijama projekata privlačenja osoblja „Dragovoljno služenje vojnog roka“ i projekt „Kadet“
Ulica dr. Franje Tuđmana, Knin

8.00 – 16.00 sati - TT zbor specijalističke vojne opreme i naoružanja
vojarna „Kralj Zvonimir“, Knin

Molimo medijske kuće zainteresirane za praćenje središnje svečanosti da pošalju prijave za akreditacije Službi za odnose s javnošću i informiranje MORH-a na e-mail infor@morh.hr ili fax 01/ 4551 516 najkasnije do 3. kolovoza 2010. do 16,30 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, kontakt telefon i e-mail adresu.

Za predstavnike medija od utorka, 3. kolovoza, do četvrtka, 5. kolovoza bit će otvoren press centar u Domu HV-a ”(sjeverna strana, bivša Mala Kavana) Hrvoja Požara 17, u Kninu, gdje će se u srijedu, 4. kolovoza, od 8 do 16 sati i u četvrtak 5. kolovoza od 6 do 8.30, moći preuzeti akreditacije. Svi posebni zahtjevi medijskih kuća mogu se najaviti u press centru ili u Službi za odnose s javnošću i informiranje MORH-a na e-mail infor@morh.hr.

Osobe za kontakt za navedeni događaj su: načelnica Odjela informiranja SOJI-a MORH-a Emina Lišić, mob:098/233-480, časnik za odnose s javnošću Gmbr-a HKoV-a, bojnik Denis Kulić, mob:091/526-4426 i časnik za odnose s javnošću HVU-a, bojnik Zdravko Lovašen.


Više o obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih  branitelja, te 15. obljetnice VRO "Oluja".




Najave