Pomoćnik ministra Drča primio pripadnike "US Air War College"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/air_13032015_v.jpg
Foto: OSRH/ S. Brigljević

Pomoćnik ministra obrane za obrambenu politiku Zoran Drča sastao se u četvrtak, 12. ožujka 2015. godine s pripadnicima Ratne škole Zračnih snaga SAD-a (US Air War College).

Tijekom posjeta, pomoćnik ministra upoznao je goste s odrednicama hrvatske sigurnosno-obrambene politike naglasivši glavna područja suradnje između MORH-a i Pentagona, kao i aktivnosti RH u okviru NATO-a i EU.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom bilateralne obrambene suradnje, te su usuglašeni prioriteti i naglasci za daljnju suradnju.
U sklopu studijskog putovanja, pripadnici Ratne škole Zračnih snaga posjetili su Zapovjedništvo HRZ i PZO-a i Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", gdje su s polaznicima Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ sudjelovali na okruglom stolu o strateškim dokumentima i statusu reformskog procesa MORH-a, bilateralnoj vojnoj suradnji RH i SAD-a, hrvatskom sudjelovanju u operacijama i misijama, sigurnosno-političkoj situaciji u JIE te ulozi i značaju RŠ „Ban Josip Jelačić“ u sustavu izobrazbe.

Također, u sklopu studijskog putovanja RH, pripadnici Ratne škole Zračnih snaga posjetili su i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo financija.



Vijesti