Počinje služenje trećeg naraštaja dragovoljnih ročnika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozega_25062016_v-1.jpg
Foto: Arhiva MORH/ S. Brigljević

U ponedjeljak, 14. rujna, u vojarni u Požegi započinje dragovoljno služenje vojnog roka trećeg ročničkog naraštaja. U trećem naraštaju dragovoljnih ročnika obuku će prolaziti 250 kandidata, među kojima je 220 muškaraca i 30 žena. Dragovoljni ročnici također će, u ponedjeljak, s Ministarstvom obrane RH potpisati ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obveze.

Dragovoljno služenje vojnog roka za treći naraštaj ročnika, sukladno izmjeni Pravilnika o dragovoljnom služenju vojnog roka (Narodne novine" broj 70/08 i 97/09), trajat će osam tjedana uz temeljnu i specijalističku obuku u Požegi.
Tijekom dragovoljnog služenja vojnog roka za ročnike je predviđena mjesečna novčana naknada u visini od 2660,00 kuna, naknada putnih troškova za dolazak na služenje i odlazak, osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje, osiguranje od ozljede na radu i profesionalne bolesti, te smještaj i prehrana.

Po uspješnom završetku programa obuke u skladu s postignutim rezultatima, odabranim ročnicima će se ponuditi sklapanje ugovora o osposobljavanju za djelatnog vojnika, odnosno o izobrazbi časnika, potpisom kojim se stječe status djelatne vojne osobe.

Vijesti