Početak izobrazbe na HVU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hvu_09092009_v.jpg

U nazočnosti dužnosnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga te predstavnika Vojnodiplomatskog zbora, u srijedu, 9. rujna prigodno je obilježen početak izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski".

Ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov tom je prigodom rekao kako je biti odabran za školovanje čast, ali i velika obveza, te podsjetio na to da je u svim suvremenim vojskama svijeta proces izobrazbe i profesionalnog razvoja ključan. Istaknuo je i da ovu nastavnu godinu započinju bolje opremljeni, u bolje uređenim i opremljenim predavaonicama i kabinetima te s dorađenim i usklađenim nastavnim planovima i programima. To će, vjeruje, biti dodatna motivacija svima koji sudjeluju u procesu izobrazbe.

Uime ministra obrane Branka Vukelića i svoje osobno, uspješan početak izobrazbe polaznicima svih škola poželio je i državni tajnik Željko Goršić. On je istaknuo da je uz obuku "izobrazba jedan od najznačajnijih segmenata sustava i jamstvo postizanja svih postavljenih ciljeva“.  Napomenuo je i da se posljednjih godina izobrazba odvija kontinuirano i to sa stalnim poboljšanjima kako u segmentu vojne tako i civilne izobrazbe. Velike pomake u poboljšanju izobrazbe, napomenuo je Goršić, jamči usvojeni Koncept izobrazbe za potrebe OSRH, koji omogućava kvalitetne preduvjete za redoviti ulaz novog te razvoj i održavanje osposobljenosti postojećeg osoblja OS-a. Državni tajnik je upozorio na važnost izobrazbe s obzirom na naše članstvo u NATO savezu. Uz naše, i ove se godine na školama Hrvatskog vojnog učilišta školuju i pripadnici oružanih snaga stranih zemalja.

 



Vijesti