Pilotu Zvonimiru Milatoviću nagrada "Ponos Hrvatske"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ponos_hrvatske_06122009_v.jpg

Satnik Zvonimir Milatović, pilot HRZ-a, jedan je od 24 dobitnika ovogodišnje nagrade  "Ponos Hrvatske", koju već petu godinu dodijeljuje udruga Ponos Hrvatske iznimnim pojedincima i skupinama koji su u teškim situacijama pokazali hrabrost, humanost i poštenje, a kojima je priznanje za njihova hrabra djela dodijeljeno na svečanosti uručenja nagrada u nedjelju, 06. prosinca, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.


Nagrada "Ponos Hrvatske" dodijeljena je satniku Milatoviću zbog hrabrosti i profesionalnosti koju je pokazao tijekom leta na generalnoj probi za Dan Oružanih snaga 2008 godine, kada je zbog kvara na zrakoplovu, i unatoč punom spremniku goriva, uspio sigurno prizemljiti borbeni zrakoplov MIG 21. Za svoj iznimni i hrabri čin odlikovao ga je i Predsjednik RH Stjepan Mesić Medaljom za iznimne pothvate. Budući da se satnik Milatović nalazi na školovanju u SAD-u, nagradu "Ponos Hrvatske" u njegovo ime primili su roditelji Zvonko i Dragica Milatović. U svojoj video poruci satnik Milatović zahvalio se udruzi Ponos Hrvatske i listu 24 sata na dodijeljenoj nagradi izrazivši zadovoljstvo i čast biti dobitnikom nagrade sa svim velikim i nesebičnim ljudima.

Svim ovogodišnjim dobitnicima zahvalili su se visoki pokrovitelj nagrade predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. "To je i poruka svima nama da moramo učiniti sve da budemo hrabri, pošteni i dobri i budite sigurni, svladat ćemo sve izazove koji su danas pred našom zemljom i domovinom", rekao je u svom obraćanju predsjednik Mesić.  Premijerka Kosor je dobitnicima priznanja rekla kako njihova djela obvezuju. "Vi ste uistinu naš ponos, ponos Hrvatske. Želimo da vaša hrabrost, humanost, poštenje, ljubav, budu putokaz za sve tri vlasti u Hrvatskoj", rekla je Kosor.

Statuetu Srce na dlanu, koju je izradio umjetnik Ivica Propadalo, dobitnicima su uručili Željko Mavrović, Zvonimir Milčec, Dalibor Matanić, Ana Sršen i Gordana Buljan Flander.
Nagradu Ponos Hrvatske utemeljio je dnevni list "24 sata", a 2008. godine osnovana je udruga Ponos Hrvatske koja okuplja dobitnike te prestižne nagrade. Od ove godine kao medijski pokrovitelj i partner, zajedno sa listom "24 sata", sa udrugom Ponos Hrvatske surađuje i HRT.



Vijesti