Otvorenje izložbe "Stampedo" u galeriji "Zvonimir"

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u ponedjeljak, 14. rujna 2009., s početkom u 19,00 sati bit će otvorena izložba slika pod nazivom "Stampedo", autorice Olene Sokolovske. Akademska slikarica iz Ukrajine izložit će tridesetak slika tehnike ulje na platnu.Budući da je tematika izložbe prikaz konja, nazivi slika karakteristični su za pokrete konja: "Kas", "Galop", "Stampedo", "Trk", i sl.

Olena Sokolovska Đeri rođena je 1969. u Ivano-Frankivsku, u Ukrajini. Akademiju likovne i primijenjene umjetnosti završila je 1996. u Lavovu, u Ukrajini. Od 1996. do 2004. predavala je slikarstvo na srednjoj školi za primijenjenu umjetnost u Kosivu. U Hrvatskoj živi od 2005. godine. Izlagala je samostalno u Kosivu (Ukrajina), Ivano-Frankivsku (Ukrajina), Zagrebu, Virovitici, Rijeci, a sudjelovala je i na brojnim skupnim izložbama i likovnim kolonijama u humanitarne svrhe.

Izložba je otvorena za javnost do 28. rujna, a može se razgledati u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.



Najave