Međunarodna konferencija o upravljanju obrambenim resursima

Središte za sigurnosnu suradnju (RACVIAC), u suorganizaciji sa NATO-om, bit će domaćin trodnevne međunarodne konferencije na temu "Bolje upravljanje obrambenim resursima uključujući izgradnju integriteta u oružanim snagama", koja se održava od 14. do 16. rujna 2009. u vojarni "Vitez Damir Martić", Stari Hrast 53, Rakitje, s početkom u 8.30 sati.


Konferencija je organizirana kao ekspertni forum s ciljem razmjene različitih iskustava u području upravljanja obrambenim resursima te izgradnjom integriteta u obrambenim institucijama, i to posebice kroz perspektivu zemalja članica NATO saveza i partnerskih zemalja Europe i Sjeverne Amerike.

Na međunarodnoj konferenciji očekuje se nazočnost više od tridesetak sudionika iz Europe i Sjeverne Amerike, i to iz: NATO – DSED/PASP (Defence and Security Economics Directorate/Political Affairs and Security Policy Division), nacionalnih ministarstava (obrane, vanjskih poslova i gospodarstva), Naval Postgraduate School (Monterey, SAD) i nevladine organizacije Transparency International.

Pozivamo predstavnike medija da medijski poprate drugi dan konferencije i dođu u utorak, 15. rujna, u vojarnu "Vitez Damir Martić", Stari Hrast 53, Rakitj, najkasnije do 8.15 sati.

Za medijsko praćenje konferencije potrebno je prethodno najaviti svoj dolazak na e-mail iskenderovic@racviac.org ili na fax: 01/333-0869, najkasnije do ponedjeljka, 14. rujna, do 12.00 sati. Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću i informiranje RACVIAC-a natporučnik Igor Skenderović, mob: 098/454-625.

Najave