Otvorenje izložbe «Veliki rat u Krnskom gorju»

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/priopcenje_230108.jpg

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, uz nazočnost ministra obrane RH Branka Vukelića i zamjenika načelnika GS OS RH general pukovnika Slavka Barića, otvorio je izložbu «Veliki rat u Krnskom gorju», večeras, 23. siječnja 2008., u Galeriji «Zvonimir» Ministarstva obrane.

Organizator izložbe je Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu i Vijeće slovenske nacionalne manjine grada Zagreba, a postav iz Kobariškog muzeja u Sloveniji.

Izložba je dio kulturnih događanja kojima Republika Slovenija obilježava svoj mandat predsjedavanja Europskom Unijom od 1. siječnja 2008. do 30. lipnja 2008.

Tom prigodom predsjednik Stjepan Mesić izrazio je zadovoljstvo postavljanja ove izložbe u Republici Hrvatskoj, odnosno gradu Zagrebu, te naglasio važnost bitke u 1. svjetskom ratu, kao temu izložbe, u kojoj su se Hrvati i Slovenci zajedno borili.

Otvorenju izložbe nazočio je i veleposlanik Republike Slovenije u RH Milan Orožen Adamič, direktor Društva Slovenaca u RH Darko Šonc, kao i njihovi suradnici te ostali uzvanici i gosti.



Priopćenja