Otvorena izložba slika korejske slikarice u galeriji "Zvonimir"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/setaliste_08022011_v.jpg

U galeriji MORH-a “Zvonimir“, Bauerova 33, u utorak, 8. veljače 2011. otvorena je izložba slika korejske slikarice Ji Suk  Baek - Jessy Baek. Izložene su 22 slike u tehnici ulje na platnu i kombiniranoj tehnici tematski vezanih uz krajolik ili mrtvu prirodu.

Izložbu je otvorio veleposlanik Republike Koreje u RH Park Seong Ung zahvalivši se galeriji "Zvonimir" i Ministarstvu obrane na ustupljenom prostoru, te na činjenici da su prepoznali vrijednost korejske kulture i slikarstva. Također, rekao je kako je iznimno zadovoljan dobrom suradnjom između Hrvatske i Koreje, što pokazuje i ova izložba. 
O autorici izložbe i izloženim slikama govorio je i Danijel Žabčić koji je napisao predgovor Kataloga o slikarstvu slikarice Ji Suk  Baek - Jessy Baek. U svom govoru naglasio je važnost ove međunarodne izložbe.
Autorica je rođena u Južnoj Koreji, gdje je na Likovnoj akademiji u Seulu diplomirala 1989. godine. Dolaskom u Europu svoje pravo ime Ji Suk izmijenila je u Jessy. Od 1995. živi u Zagrebu.
Prvu samostalnu izložbu s 30 portreta djece izbjeglica iz Vukovara imala je u izbjegličkom kampu na Črnomercu. Kao članica Međunarodnog kluba žena, 1999. sudjelovala je na skupnoj izložbi u galeriji "Mirko Virius". Izlagala je u Centru Kaptol, u nekoliko knjižnica u Zagrebu, u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad te u galeriji Pegaz u Osijeku. Sudjelovala je na humanitarnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Vodi tečajeve za talentiranu djecu u Internacionalnoj američkoj školi, Francuskoj školi u Zagrebu, Njemačkoj internacionalnoj školi i u svom ateljeu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Zadruge likovnih umjetnika Hrvatske.
Izložba se može razgledati do 21. veljače 2011. u radno vrijeme galerije "Zvonimir": pon-pet od 10 do 18 sati, subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je besplatan.




Vijesti