Dodjela francuskog vojnog odličja pukovniku Ivi Martiniću

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/martinic-08022011-v.jpg

U Veleposlanstvu Republike Francuske u Republici Hrvatskoj, u utorak, 8. veljače 2011., stožernom časniku u Personalnoj upravi Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, pukovniku Ivi Martiniću, uručeno je francusko vojno odličje „Medalje Nationale – Armée de Terre“ srebrni red.


U nazočnosti načelnika Personalne Uprave GS OS RH brigadnog generala Tome Medveda, zamjenika načelnika SMOS-a brigadira Ivice Matešića, te ostalih uzvanika iz MORH-a, OS RH i osoblja Veleposlanstva RF u RH, pukovniku Ivi Martiniću odličje je uručio veleposlanik Republike Francuske u RH  Jérôme Pasquier.

 


Tom prigodom francuski veleposlanik istaknuo je važnost školovanja na Francuskoj ratnoj školi (College Interarmée de Défense) te važnost primjene stečenih znanja u svakodnevnom radu, te nacionalnom i međunarodnom okruženju. Pukovnik Martinić zahvalio je na dodijeljenom odličju istaknuvši kako će mu naučene lekcije iz operativnog planiranja osobito koristiti u budućoj misiji za koju se sprema.


Pukovnik Ivo Martinić je pripadnik OS RH od 1992. godine. U svojoj vojnoj karijeri obnašao je dužnost vojnog savjetnika u Misiji RH pri NATO-u (2000-2003) i dužnost vojnog izaslanika RH za zemlje Beneluxa (2003-2006). Francusku ratnu školu je pohađao od 2008. do 2009. godine.



Vijesti