Otvorena izložba fotografija humanitarnog karaktera

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_29012011_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u petak, 28. siječnja, otvorena je izložba podvodnih fotografija autora Antonia Rossettia, pod nazivom "Wish you were here". Izložba je humanitarnog karaktera u korist Udruge za autizam Split.

Antonio Rossetti bavi se ronjenjem od 2003., podvodnom fotografijom nešto više od godinu dana, a na ovoj izložbi predstavlja se s 25 fotografija iz ciklusa podvodne fotografije snimljene u bazenu. Antonio Rossetti duboko doživljava stvarnost pa nijedna od 25 fotografija na izložbi nije nastala slučajno već istinski promišljeno, s puno smisla za scenu, kostim i skeč. On sam stvara događaj smještajući ga u bazen, ispod vode, dajući realnosti novu, blago ironičnu dimenziju. Uzdigao je fotografiju iznad običnog dokumenta izbjegavši banalnost trenutka. O temi govore sami nazivi fotografija: Tenis, Golf, Breakdance, Curling, Ribič, Stop onečišćenju, Wish you were here, Tri mudraca, Fjaka, Caffe Bazen, i dr.
Sva prikupljena sredstva od prodaje fotografija uplatit će se na žiro račun Udruge za autizam Split, koja prikupljenim sredstvima želi poboljšati život svojih korisnika. Namjera im je kupiti stambenu jedinicu u kojoj bi se nekoliko funkcionalnijih autista moglo osamostaliti i samostalno živjeti. "Želio sam nekako pomoći Udruzi koja već petnaestak godina skrbi o autističnim osobama grada Splita. Oni su prihvatili moju ideju o izložbi podvodnih fotografija kojima sam ovaj svijet pod vodom - posebni svijet, svijet za sebe - usporedio sa zatvorenim i ograničenim svijetom u kojem autisti žive",  rekao je Antonio Rossetti na otvorenju izložbe. Dodao je kako „kupnjom ovih fotografija i donacijom makar i malog iznosa, taj cilj je sve bliži". Izložba je u ovom obliku već bila prezentirana u Splitu i Braču, a poslije galerije Zvonimir bit će u veljači postavljena u galeriji Idealni grad Centra za kulturu Susedgrad.
Izložba se u galeriji "Zvonimir" može razgledati do 4. veljače 2011. u radno vrijeme galerije: pon-pet od 10,00 do 18,00 sati, subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je besplatan.



Vijesti