Oproštajno-nastupni posjet vojnih izaslanika Republike Češke

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/viz_ceske_28072011_v.jpg

Ministarstvo obrane RH i Glavni stožer OS RH posjetili su u srijedu 27. i u četvrtak 28. srpnja 2011. godine, dosadašnji vojni izaslanik Republike Češke brigadir Jaroslav Prochazku te njegov nasljednik, brigadir Milan Polak.

Tijekom oproštajno-nastupnog posjeta, češke vojne izaslanike u Upravi za obrambenu politiku, primio je ravnatelj, Dragan Lozančić te zamjenik Službe za međunarodnu obrambenu suradnju, brigadir Ivica Matešić, a u Glavnom stožeru OS RH Zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH za operacije, kontraadmiral Zdenko Simičić.

Na sastanka sa ravnateljem Uprave za obrambenu politiku, Draganom  Lozančićem razgovaralo se o uspješnoj bilateralnoj suradnji dvaju ministarstava obrane, koja je ulaskom Hrvatske u NATO poprimila drugačiji, konkretniji oblik.

Češke vojne izaslanike primio je i zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH za operacije, kontraadmiral Zdenko Simičić koji se zahvalio dosadašnjem vojnom izaslaniku na izuzetnoj vojnoj suradnji dviju država koje povezuje prijateljstvo i međusobna podrška. Brigadir Prochazka istaknuo je prijateljstvo i stručne odnose Hrvatske i Češke, kao i jako dobre vojno-političke odnose te je naglasio da Republika Hrvatska i dalje ima podršku i potporu Češke na svim područjima.

Posjet brigadira Polaka i brigadira Prochazke završen je u Službi za međunarodnu obrambenu suradnju MORH-a gdje ih je primio zamjenik načelnika službe, brigadir Ivica Matešić, koji je brigadiru Prochazki zahvalio na suradnji tijekom trogodišnjeg mandata, a brigadiru Polaku je poželio sreću u njegovom tek započetom mandatu.



Vijesti