Okrugli stolovi o Nacrtu prijedloga strategije nacionalne sigurnosti RH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane, nositelj izrade nacrta Prijedloga strategije nacionalne sigurnosti sa užom radnom skupinom za izradu iste, u svibnju 2017. organizira okrugle stolove o Nacrtu Prijedloga Strategije nacionalne sigurnosti za Udruge civilnog društva, predstavnike Akademske zajednice i Udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Tom prilikom zainteresiranim Udrugama prezentirat će se koncept Strategije, vizije daljnjeg razvoja dokumenta, ciljevi kojima se teži izradom strateških dokumenata, promijenjena paradigma sigurnosti te ostali komplementarni elementi integrirani u strategiju.

Pozivamo zainteresirane Udruge proizašle iz Domovinskog rata, Udruge građana i civilnog društva te predstavnike Sveučilišne i znanstvene zajednice da sudjeluju na okruglim stolovima te najave svoje sudjelovanje na e-mail: igor.mihalic@morh.hr ili na broj tel. 01/4567-224.

Najavljeni sudionici bit će obaviješteni o vremenu i mjestu održavanja okruglih stolova, koje će ovisiti o broju prijavljenih.

Raspored okruglih stolova:

 

Udruga-organizacija

Nositelj prezentacija

1.

Udruge proizašle iz Domovinskog rata

Potpredsjednik vlade i ministar obrane, radna skupina za izradu strategije

2.

Udruge građana i civilnog društva

Potpredsjednik vlade i ministar obrane, radna skupina za izradu strategije

3.

Sveučilišna i znanstvena zajednica

Potpredsjednik vlade i ministar obrane, radna skupina za izradu strategije


Napominjemo da su okrugli stolovi namijenjeni isključivo za navedene ciljane grupe, a javna rasprava za građane i e-savjetovanje organizirati će se zasebno.

 

 



Vijesti