Održano predavanje u sklopu projekta “Let’s go flying”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/11/press_konferencija_hrz_26112019_01-1024x683.jpg
Foto: MORH / T. Brandt

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva zajedno sa članovima Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva organizirali su predavanje za publiku u vojarni te pratitelje na YouTube kanalu

U vojarni “Pukovnik Marko Živković” u utorak, 19. siječnja 2021. godine pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva zajedno sa članovima Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva organizirali su predavanje u sklopu projekta “Let’s go flying” putem prijenosa uživo na YouTube kanalu udruge.

Predavanje te prezentaciju zanimanja i aviona MiG-21bis održao je zapovjednik 191. eskadrile lovačkih aviona, pukovnik Zvonimir Milatović, koji je ujedno i odgovarao na pitanja, kako iz publike, tako i od pratitelja preko YouTube kanala. Publika i pratitelji su čuli i vidjeli brojne zanimljive informacije o letenju na nadzvučnom avionu općenito, probijanju zvučnog zida, nadzvučnom letenju, adrenalinu, ali i konkretnim performansama MiG-21bis, visinskom odijelu, barokomori, instrumentima i kabini, vremenskim uvjetima, uvjetima prijave kako za vojnog pilota, tako i o uvjetima za postajanje pilota borbenog aviona.

Uz pratitelje na YouTube kanalu, predavanje je u vojarni pratilo i 20 studenata s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta prometnih znanosti te zagrebački gimnazijalci.

Objava Održano predavanje u sklopu projekta “Let’s go flying” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti