Održana vojna vježba ISTAR-16

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sod_14062016_V.jpg
Foto: MORH/ T. Brandt

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“  Slunj  danas, 14. lipnja 2016. održan je Dan uvaženih gostiju vojne vježbe ISTAR-16, na kojoj su prikazane sposobnosti pripadnika Središnjice za obavještajno djelovanje i drugih ustrojstvenih cjelina vojnoobavještajnog roda OSRH.

Prezentacijama i demonstracijama na nekoliko radnih točaka nazočili su načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, direktor GS OS RH kontraadmiral Robert Hranj, zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mate Ostović, zapovjednici i načelnici te drugi predstavnici ustrojstvenih cjelina OSRH, predstavnici MUP-a te lokalne samouprave.


Čestitajući sudionicima na prikazanom, general Šundov rekao je kako će vježba ISTAR 16 pridonijeti izgradnji sposobnosti pojedinaca i postrojbi u cjelini. "Zadivljuje motivacija i želja da maksimalno pokažete sve za što ste se pripremali i osposobljavali," te dodao kako je potrebno postići što veću povezanost između SOD-a i vojnoobavještajnih satnija gardijskih brigada te uspostaviti još bliskiju suradnju na tom području sa saveznicima unutar NATO-a.



Vijesti