Održana združena vježba hrvatskog kontingenta koji se upućuje u misiju ISAF

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/priopcenje_310108.jpg

Na vojnom poligonu Gašinci 31. siječnja održana je završna vježba sastavnica 11. hrvatskog kontingenta koji se upućuje u misiju ISAF, a vježbi je nazočio ministar obrane Branko Vukelić sa suradnicima.

U združenoj vježbi provedenoj pod nazivom Hrvatski ponos — 08 sudjelovali su pripadnici Hrvatske kopnene vojske uz potporu nekoliko letjelica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a cilj je bio prikazati osposobljenost i interoperabilnost naših snaga, kao i tehnike i taktike koje se primjenjuju u mirovnim misijama pod vodstvom UN-a i NATO-a.

U obraćanju sudionicima vježbe ministar Vukelić istaknuo je važnost sudjelovanja pripadnika OSRH-a u međunarodnim mirovnim misijama, izrazivši ujedno zadovoljstvo provedbom združene vježbe. Napominjući kako od njih očekuje da svoje zadaće obavljaju odgovorno kao i dosad, izrazio je uvjerenje da će i ovaj hrvatski kontingent zaslužiti pohvale i biti na ponos cijeloj Hrvatskoj, kao i njihovi prethodnici u misiji u Afganistanu.

Uz ministra obrane, vježbi su nazočili visoki vojni dužnosnici među kojima o.d. načelnika Glavnog stožera OSRH-a general pukovnik Stavko Barić, glavni inspektor obrane general pukovnik Marijan Mareković, general zbora Josip Lucić, zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac, kao i predstavnici Ureda za bilateralnu suradnju Veleposlanstva SAD-a u RH.

Nakon završene vježbe na VP Gašinci, u pratnji suradnika i vojnih dužnosnika ministar obrane posjetio je i vojarnu "Bosut" u Vinkovcima, u kojoj je sjedište Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, gdje se sastao s predstavnicima brigade na čelu sa zapovjednikom, brigadirom Mladenom Mikolčevićem.



Priopćenja