Održana komemoracija admiralu Vidu Stipetiću

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/komemoracija_13062011_v.jpg

Komemoracija admiralu Vidu Stipetiću održana je danas 13. lipnja 2011. godine u  Kongresnom ugostiteljskom centru 'Poljud' u Splitu na kojoj su uz obitelj preminulog admirala, sudjelovali brojni visoki vojni uzvanici i gosti.


Zamjenik načelnika GS OS RH za operacije, ujedno i izaslanik ministra obrane RH kontraadmiral Zdenko Simičić u  svom obraćanju između ostalog je istaknuo kako su za admirala Stipetića svi ljudi bili jednako važni, kako je za svakog imao vremena i svakom istinski želio pomoći te da za njega nikad niko nije rekao grubu riječ. „Draga rodbino, budite sigurni da smo ponosni na njega i na sve što je napravio za Hrvatsku ratnu mornaricu, Oružane snage RH i Republiku Hrvatsku. Hvala ti naš admirale!“ rekao je kontraadmiral  Zdenko Simičić.

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice i izaslanik Predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika OS RH, kontraadmiral Ante Urlić, osvrnuo se na jedinstvenu osobnost admirala Stipetića te je istaknuo da je admiral bio gorostas skromnosti, poštenja i čovječnosti, te izuzetna moralna vertikala za koga su samo tri riječi bile svete: dužnost, čast i domovina.

U ime Predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH kao i djelatnika HRM, kontraadmiral Urlić izrazio je sućut supruzi i sinu.
Na kraju komemoracije u ime svih pripadnika Hrvatske ratne mornarice, načelnik Ureda zapovjednika HRM, pukovnik Vlatko Bandalo od drugog zapovjednika Hrvatske ratne mornarice oprosti se riječima: „Adio admirale, od silnih vala Jadranskog mora i Vi ćete postati jedan val koji će navijek oplakivati hrvatsku obalu i otoke.“








    Održana komemoracija admiralu Vidu Stipetiću

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odrana-komemoracija-admiralu-vidu-stipetiu/komemoracija_13062011_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odrana-komemoracija-admiralu-vidu-stipetiu/komemoracija_13062011_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odrana-komemoracija-admiralu-vidu-stipetiu/komemoracija_13062011_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odrana-komemoracija-admiralu-vidu-stipetiu/komemoracija_13062011_7.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odrana-komemoracija-admiralu-vidu-stipetiu/komemoracija_13062011_9.jpg


Vijesti