Obuka za vozača višenamjenskog vozila HMMWV M1151

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/obuka_29112013_v.jpg

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi od 25. do 29. studenoga 2013. provedena je obuka za vozača višenamjenskog vozila velike pokretljivosti HMMWV M1151.

Cilj obuke je osposobiti polaznike za sigurno upravljanje višenamjenskim vozilom velike pokretljivosti u različitim cestovnim i terenskim uvjetima, za uporabu svih uređaja koji omogućavaju bolju prohodnost u svim vremenskim i zemljišnim uvjetima te upoznati polaznike sa sigurnosnim mjerama u vezi s korištenjem vozila.

Polaznici su osposobljeni za dnevne i noćne, gradske i terenske uvjete vožnje na cestovnom vježbalištu „Glavica“. Obuku je završilo osam polaznika, među kojima i polaznici iz Vojske Crne Gore.

Polaznik obuke, vodnik Tomislav Mrdak rekao je da je ova obuka više nego korisna jer će, kako njemu, tako i ostalim polaznicima, koristiti u misiji ISAF.

Na kraju obuke načelnik odjela potpore Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Vilko Pavelić uručio je polaznicima potvrde o završenoj obuci za vozača višenamjenskog vozila HMMWV M1151 te im poželio mnogo uspjeha u njihovoj vojnoj karijeri.

 



Vijesti