Obuka pripadnika 2. HRVCON-a NATO eFP u Poljskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/08/obuka_pl_16082018_v.jpg
Foto: 2. HRVCON

U ljetnom obučnom razdoblju pripadnici Borbene grupe u Republici Poljskoj u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti posvetili su se individualnoj i specijalističkoj obuci na nacionalnoj razini.

Tako su i pripadnici 2. hrvatskog kontingenta (2. HRVCON) proveli niz obučnih aktivnosti kako bi se pripremili za nadolazeće vježbe koje će provoditi zajedno s ostalim nacijama u Borbenoj grupi.

Zapovjednik tima Vojne policije u 2. HRVCON-u proveo je s pripadnicima bitnice SVLR "Vulkan" obuku iz konvoj operacija, C-IDE/UXO procedura, rada na Check pointu te pretresu osoba i vozila. Polaznici su pokazali veliku motivaciju za ovu vrstu obuke, koja nije tipična za topničku postrojbu i koja će doprinijeti proširenju njihovih znanja i vještina. Aktivnosti su završile demonstracijom stečenih znanja i vještina kroz različite scenarije te pokazale da su polaznici zadovoljili sve tražene standarde za ovakvu vrstu obuke.

Provedena je i obuka osvježenja ključnog osoblja iz procesa vojnog donošenja odluke i procedura vođenja postrojbe te doktrine i procedura u okviru združene vatrene potpore sukladno hrvatskim vojnim normama.

Drugi dio ovog obučnog razdoblja posvetili su obuci iz specijalističkih vojnih zadaća razine pojedinca, a potom i razine desetine. U ovom slučaju radi se o obuci prednjih motritelja, vezista, računatelja i poslužitelja na "Vulkanima". Također je provedena obuka vojnika koji pokazuju sposobnost za uspješno izvođenja ciljanja na SVLR "Vulkan". Svi navedeni elementi zajedno čine kanal vatrene potpore.

Ovom obukom pripadnici 2. HRVCON-a uvježbavaju se za nadolazeću vježbu na razini Borbene grupe.

Vijesti