Obuka posade litvanskog zrakoplovstva

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zemunik_03_20101119_v.jpg

U vojarni “Knez Trpimir“ u Divuljama, u petak 19. studenoga 2010. godine završena je desetodnevna letačka obuka posada helikoptera litvanskog zrakoplovstva koju je provela Eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a.

Litvanski tim od ukupno četiri pilota, dva tehničara letača i tri zemaljska tehničara predvodio je pukovnik Guzas Dainius, zapovjednik Operativne grupe ratnog zrakoplovstva Republike Litve.
Uz teorijski dio obuke i upoznavanje sa procedurama i postupcima koje uključuju planiranje letenja, dostavu letačkih planova i izvješćivanje, težište letačkih aktivnosti bilo je na letenju u brdsko-planinskom području za zadaće AMT (Air Mentoring Teeam).

Na kraju obučnog procesa posadama litvanskog zrakoplovstva u ime zapovjednika HRZ i PZO-a, general bojnika Vlade Bagarića čestitku je uputio zapovjednik 93. zb HRZ i PZO-a, brigadir Miroslav Kovač. U svom obraćanju brigadir Kovač istaknuo je da se ovakvim aktivnostima te kroz razmjenu iskustava pridonosi razvoju i podizanju spremnosti zrakoplovnih postrojbi zemalja partnera.

    Posade Litvanskog zrakoplovstva na obuci u HRZ i PZO-u

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posade-litvanskog-zrakoplovstva-na-obuci-u-hr/zemunik_02_20101119.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posade-litvanskog-zrakoplovstva-na-obuci-u-hr/zemunik_06_20101119.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posade-litvanskog-zrakoplovstva-na-obuci-u-hr/zemunik_08_20101119.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posade-litvanskog-zrakoplovstva-na-obuci-u-hr/zemunik_10_20101119.jpg


Vijesti