Obljetnica VRO "Oluja" obilježena u 93. zb na Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrz_02082013_v.jpg

U 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO u vojarni Zemunik u petak, 2. kolovoza 2013. svečano je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 18. obljetnica VRO "Oluja".

Okupljenim pripadnicima obratio se zapovjednik baze, pukovnik Karol Lučan, koji je posebnu zahvalu uputio svim hrvatskim braniteljima sudionicima pobjedničke akcije Oluja.

Iznoseći presjek događanja u Oluji, pukovnik Lučan kazao je kako je ova akcija bila vrhunac Domovinskog rata i odlučujuća operacija za oslobađanje RH u kojoj je na najbolji način prezentirana snaga svih sastavnica OS RH. Pritom je naglasio da je doprinos HRZ i PZO bio izniman  u prvim udarima po neprijateljskim položajima i zapovjednim mjestima. "Danas su OS RH i u međunarodnim okvirima prepoznatljivi kao branitelji ne samo obrane i čuvanja suvereniteta RH, nego i kao aktivni sudionici međunarodnih vojnih operacija i misija pod vodstvom NATO saveza i Ujedinjenih naroda", istaknuo je Lučan.
Na svečanosti u Zemuniku uručena su i priznanja pripadnicima postrojbe, kao i izvodi iz odluka o promaknućima pripadnika u više činove.

    Obljetnica VRO Oluja obilježena u 93. zb na Zemuniku

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-vro-oluja-obiljezena-u-93-zb-na-zemuniku/hrz_02082013_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-vro-oluja-obiljezena-u-93-zb-na-zemuniku/hrz_02082013_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-vro-oluja-obiljezena-u-93-zb-na-zemuniku/hrz_02082013_5.jpg


Vijesti