Čestitke povodom VRO "Oluja"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/oluja_2013_305x185.jpg

Povodom 18. obljetnice VRO Oluja čestitku djelatnicima MORH-a i pripadnicima OS RH uputili su ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić

 

Čestitka ministra obrane

Poštovani djelatnici MORH-a, poštovani pripadnici OS RH,

S osobitim zadovoljstvom čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

I ove godine se s ponosom prisjećamo 5. kolovoza 1995. godine, kada su pobjedničke hrvatske vojno-redarstvene snage oslobodile grad Knin. Bio je to povijesni trenutak kada smo i sebi i svijetu pokazali snagu pobjedničke Hrvatske. Sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših kolega, suboraca i prijatelja koji su za slobodu Domovine založili svoje zdravlje i svoje živote. Nikada ih ne smijemo i nećemo zaboraviti.

Dragi branitelji, tih povijesnih dana svatko od nas u ostvarenje sna hrvatskog naroda ugradio je najbolje od sebe. Imamo pravo biti ponosni na pobjedničku Oluju. Pokazali ste kako se bori, žrtvuje i kako se oslobađa Domovina. Učinili ste svakog hrvatskog građanina ponosnim na svoje branitelje.

Neka vam je sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

 

Ministar obrane
Ante Kotromanović

 

Čestitka Načelnika GS OSRH

 
Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Oružanih snaga RH u misijama i operacijama potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

čestitam vam

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI,
DAN HRVATSKIH BRANITELJA I
18. OBLJETNICU VRO OLUJA.


Operacija Oluja zauvijek će ostati zapisana kao pomno planirana i briljantno izvedena oslobodilačka operacija hrvatskih vojno-redarstvenih snaga. Tu istinu čuvamo od zaborava i prenosimo je u ime svih onih koji su je planirali, pripremali i proveli te su u izgradnju konceptualnog jedinstva i jedinstva napora u prihvaćenim rješenjima uporabe oružanih snaga uložili maksimalan napor.

Hrvatski vojnici, policajci, dočasnici i časnici u pobjedonosnoj Oluji pokazali su hrabrost i umijeće. Oružane snage Republike Hrvatske posebno su ponosne na nasljeđe hrvatskih branitelja jer uz njihovu hrabrost, požrtvovnost i odlučnost, baštinimo i njihovo neiscrpno znanje i profesionalnost.
Danas se s posebnim ponosom prisjećamo svih sinova i kćeri naše Domovine koji su prošli kroz Hrvatsku vojsku tijekom ratnih godina. Njihov trud, žrtva i domoljublje utkani su u Oružane snage Republike Hrvatske.

Hrabri hrvatski vitezovi branili su i obranili svoju domovinu, donijeli joj slobodu i neovisnost, te su tako stvorili uvjete za razvoj i prosperitet Republike Hrvatske i svih njezinih građana.
Na tim temeljima izgrađene su današnje Oružane snage Republike Hrvatske koje na najbolji mogući način spajaju našu slavnu vojnu tradiciju, hrabrost i iskustvo stečeno tijekom Domovinskog rata s mladošću, znanjem i sposobnostima koje donose mladi naraštaji naših vojnika, dočasnika i časnika.
Kroz operacije i misije potpore miru i kroz djelovanje u složenom međunarodnom okružju, naši ljudi svojom kvalitetom i spremnošću na odricanje i žrtvu iskazuju stalnu predanost zadaći, postrojbi i Domovini.

Zbog toga s posebnim poštovanjem čuvamo uspomenu na sve hrvatske branitelje, invalide Domovinskog rata i članove obitelji poginulih i preminulih branitelja čija je žrtva duboko utkana u temelje naših oružanih snaga i hrvatske državnosti.

Od 5. kolovoza 1995. godine na kninskoj tvrđavi vijori hrvatska zastava, a mi se prisjećamo Oluje, Domovinskog rata i borbe hrvatskih građana za neovisnost, slobodu i pravo na  sigurnu budućnost.

U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 18. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, upućujem iskrene čestitke pripadnicima Oružanih snaga RH u domovini i u misijama i operacijama potpore miru diljem svijeta, svima želim mnogo zadovoljstva, dobro zdravlje i uspjeh u radu.



NAČELNIK GS OS RH

general pukovnik
dr. sc. Drago Lovrić



Priopćenja