Obljetnica pogibije pripadnika posade broda HRM-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/st_28012011_v.jpg

U Pomorskoj bazi “Lora“ danas, 28. siječnja 2011. godine pripadnici Hrvatske ratne mornarice polaganjem vijenca u more odali su počast poginulim pripadnicima HRM-a, Darku Jurišinu i Nikoli Perleti.


„Odgovorili su izazovu povijesnog vremena u kojem su živjeli, i zato su inspiracija mladim generacijama u izgradnji budućnosti kao i spremnosti, na tragu toga vremena, u očuvanju Republike Hrvatske“, istaknuo je, između ostalog zapovjednik Flotile HRM, kapetan bojnog broda Marin Stošić, obrativši se nazočnima.

Kao i prethodnih godina, polaganjem vijenca u more sa broda HRM-a, na mjestu gdje je 28. siječnja 1992. potonula motorna ronilačka barkasa HRM-a koja je naletjela na pomorsku minu, odana je počast poginulim pripadnicima HRM-a uz nazočnost obitelji poginulih i Udruge dragovoljaca HRM-a.
Toga dana, prije 19 godina barkasa je radila na poslovima razminiranja pristupa netom oslobođene ratne luke „Lora“. Prije same nesreće sa barkase su iskrcani diverzantski ronioci te je tako izbjegnuta još veća tragedija. To je jedini brod Hrvatske ratne mornarice koji je potonuo za vrijeme Domovinskog rata.



Vijesti