Obilježena 31. obljetnica 93. krila HRZ-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/03/dsc_0094-n-1024x683.jpg
Obilježena 31. obljetnica 93. krila HRZ-a | Foto: HRZ/ D. Vujević

U vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku obilježena je 31. obljetnica osnivanja 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u ponedjeljak 20. ožujka 2023. obilježena je 31. obljetnica osnivanja 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Svečanom obilježavanju nazočili su zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 93. krila HRZ-a brigadir Krešimir Ražov, zapovjednik Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” brigadir Goran Huljev, dosadašnji zapovjednici krila i drugi uzvanici.

Zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec čestitao je pripadnicima 93. krila obljetnicu osnivanja te se s posebnom zahvalnošću prisjetio poginulih ali i onih koji su svoj radni vijek ugradili u razvijanje i jačanje 93. krila i cjelokupnog HRZ-a. “Pred nama je da se i dalje usavršavamo i uspješno nosimo s postavljenim zadaćama”, poručio je brigadni general Križanec.

Uputivši čestitke u prigodi obljetnice, zapovjednik 93. krila brigadir Krešimir Ražov podsjetio je na neke ključne događaje u proteklih 31 godinu istaknuvši posebno doprinos djelatnika 93. krila u Domovinskom ratu i oslobađanju vojarne u Zemuniku u operaciji Maslenica te kasnijim oslobodilačkim operacijama.

Osvrnuo se i na ključna događanja unazad godinu dana istaknuvši kako su tijekom tog razdoblja pripadnici krila ostvarili oko 6 000 sati naleta i to u spašavanju ljudskih života i obrani od požara, te u promoviranju sposobnosti i vještina kao i u letačkoj obuci.

Najzaslužnijim pripadnicima 93. krila HRZ-a uručene su pohvale, nagrade i priznanja.

Objava Obilježena 31. obljetnica 93. krila HRZ-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti