Obilježena 21. obljetnica ustrojavanja Središta za borbenu obuku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/04/2024-04-08-obljetnica-sbo-1024x576.jpg
Obilježena 21. obljetnica ustrojavanja Središta za borbenu obuku | Foto: SBO/ M. Vuljanić

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju obilježena je 21. obljetnica Središta za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan"

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju u srijedu 3. travnja 2024. godine održana je 21. obljetnica ustrojavanja Središta za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”.

Obljetnici su nazočili zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Frank Krsto Frankopan” brigadir Dražen Batrnek, zapovjednik Središta za borbenu obuku brigadir Davor Stipetić, gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić, bivši zapovjednici Središta za borbenu obuku, predstavnici lokalne samouprave i drugi.

Nazočnima se prigodno obratio brigadir Dražen Batrnek naglasivši važnost Središta za borbenu obuku zbog potpore koju pruža u provedbi obuke i vježbi i to ne samo postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstvu unutarnjih poslova i civilnim ustanovama, već i našim saveznicima i partnerskim zemljama.

Svi obučni događaji na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik”, od preduputnih obuka, obuke pričuve, uvježbavanja domaćih i stranih postrojbi, ocjenjivanja deklariranih snaga za sudjelovanje u misijama i operacijama do kompleksnih međunarodnih vježbi, nezamislivi su bez potpore i sudjelovanja pripadnika Središta.

Brigadir Davor Stipetić naglasio je kako su djelatnici Središta za borbenu obuku centar gravitacije postrojbe jer su njihovo iskustvo, stručnost i nesebičnost u radu izuzetno bitni za kvalitetnu provedbu temeljne zadaće odnosno provedbe ocjenjivanja obučenosti i borbene spremnosti postrojbi razine satnijskog tima.

Pritom je istaknuo i vrlo dobru suradnju s lokalnom upravom i samoupravom grada Slunja te pohvalio zajednički rad na očuvanju prirodnih ljepota grada Slunja i nacionalnog parka “Plitvice”, a koji je neophodan zbog samog zemljopisnog položaja vojnog poligona “Eugen Kvaternik”.

Svečanosti je prethodilo paljenje svijeća u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Perivoju blaženog Ivana Merza, služena je i Sveta misa u kapelici na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” Slunj, a najzaslužnijim djelatnicima Središta uručene su pohvale i nagrade.

Obilježena 21. obljetnica ustrojavanja Središta za borbenu obuku | Foto: SBO/ M. Vuljanić

Objava Obilježena 21. obljetnica ustrojavanja Središta za borbenu obuku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti