Obilježen Dan roda inženjerije i Dan Inženjerijske pukovnije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/inzenjerija_03102017_v.jpg
Foto: OSRH

U vojarni "Kamensko" Karlovac u ponedjeljak, 2. listopada 2017. svečano je obilježen Dan roda inženjerije, Dan Inženjerijske pukovnije i Dan Vojne kapelanije "Sveti Anđeli Čuvari".

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mate Ostović u svom obraćanju postrojenim pripadnicima Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske istaknuo je važnost inženjerije u provedbi svih zadaća Oružanih snaga RH i čestitao svim pripadnicima Dan roda, kao i Dan Vojne kapelanije "Sveti Anđeli Čuvari".

Zapovjednik Inženjerijske pukovnije brigadir Alan Srpak sve nazočne podsjetio je na dane ustrojavanja inženjerijskih postrojbi i važnost inženjerijskih postrojbi u provedbi svih oblika borbenih djelovanja, ali i na važnu ulogu u pomoći civilnom stanovništvu.

Tom prigodom upaljene su svijeće za sve poginule i umrle pripadnike inženjerijskih postrojbi i služena je Sveta misa koju je predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Msgr. Jure Bogdan, a najzaslužnijim pripadnicima postrojbe uručene su nagrade i pohvale.



Vijesti