Obilježena osma obljetnica Bojne za specijalna djelovanja

Povodom obilježavanja osme obljetnice Bojne za specijalna djelovanja u vojarni Drgomalj u Delnicama održana je prigodna svečanost kojoj su nazočili ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić.


Čestitajući sadašnjim i bivšim pripadnicima ove i drugih specijalnih postrojbi Hrvatske vojske iz kojih je nastala Bojna za specijalna djelovanja, ministar Vukelić je posebno istaknuo važnost prisjećanja na žrtve Domovinskog rata, podsjetivši da su i temelji BSD-a stvarani u ratu. Napominjući da je to najelitnija postrojba OSRH-a pred kojom su uvijek najteže zadaće i najveći izazovi, ujedno je izrazio zadovoljstvo što im je sustav omogućio vrhunsku opremu i naoružanje, kao i sve bolje uvjete života i rada, kako u zemlji tako i u mirovnim misijama u kojima sudjeluju, dodavši da će se i ubuduće ulagati najveći napori kako bi se poboljšao standrad svih pripadnika OSRH-a.
I general Lucić izrazio je uvjerenje da su hrvatski vojni specijalci spremni odgovoriti svim mogućim izazovima eventualnim i prijetnjama, a pritom je podsjetio i na njihovu mirnodopsku ulogu koja podrazumijeva spremnost na pomoć civilnom društvu u bilo kakvim oblicima ugroze.
O tim i drugim aktivnostima postrojbe govorio je zapovjednik BSD-a brigadir Nikola Županić, naglasivši pritom i bogatu međunarodnu suradnju, sudjelovanje u međunarodnim vojnim vježbama i mirovnim misijama, te je ujedno najavio odlazak petnaestorice pripadnika Bojne u mirovnu misiju u Čad.


Priopćenja