Obilježena 20. obljetnica pogibije pripadnika 91. zb i policije u Puli

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pula_10112011_v.jpg

U Eskadrili borbenih aviona 91. zrakoplovne baze HRZ  i PZO-a u Puli, u četvrtak, 10. studenoga 2011. godine održana je komemoracija kojom je obilježena 20. obljetnica pogibije dvojice pripadnika HRZ i PZO-a, te dvojice pripadnika specijalne postrojbe MUP-a.

Komemoraciji su uz predstavnike zapovjedništva 91. zb HRZ i PZO-a te bivših zapovjednika postrojbe, nazočile obitelji poginulih, izaslanstva Istarske županije, Grada Pule, Zračne luke Pula, PU Istarske te predstavnici branitelja koji su sudjelovali u razminiranju prostora letjelišta.

Tom prigodom, nazočnima se obratio izaslanik načelnika GS OS RH, zapovjednik Eskadrile borbenih aviona 91. zb HRZ i PZO-a, bojnik Adrian Celija. Molitvu za poginule predvodio je policijski kapelan u PU istarskoj don Ivan Bulić, a nakon komemoracije, u spomen na poginule kod spomen obilježja položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Na današnji dan 1991. godine, prostor eskadrile i letjelišta u Puli preuzela je Hrvatska vojska od tadašnje JNA, a prilikom razminiranja baze od nagaznih mina poginula su četiri djelatnika - dvojica pripadnika zrakoplovne skupine HV - bojnik Marijan Vinković i časnički namjesnik Dušan Bulešić, i dvojica pripadnika specijalne postrojbe MUP-a - Vicelj Marjanović i Stevo Grbić.



Vijesti