Obilježen Dan vojne kapelanije BSD-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/delnice_11112009_1v.jpg

U delničkoj vojarni "Drgomalj" u srijedu, 11. studenoga, svečano je obilježen Dan vojne kapelanije Bojne za specijalna djelovanja i njenog zaštitnika Svetog Martina Tourskog. Središnji dio svečanosti bio je posvećen podsjećanju na 74 branitelja koji su u Domovinskom ratu poginuli kao pripadnici hrvatskih specijalnih postrojbi.

Svečanosti su uz predstavnike MORH-a i OS RH, nazočili i vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac, savjetnik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Andrija Kolobarić, izaslanstvo MUP-a, gradonačelnik Delnica Marijan Pleše, predstavnici braniteljskih udruga, te članovi obitelji poginulih branitelja.
Obilježavanje je otpočelo u delničkoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja gdje je održano misno slavlje koje je predvodio vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac. Tom prilikom upriličeno je i imenovanje novog vojnog kapelana BSD-a patera Mirka Vukoje koji će na toj dužnosti zamijeniti dosadašnjeg vojnog kapelana monsinjora Ivana Jurasića.
Nakon Svete mise kod spomen križa u vojarni "Drgomalj" položeni su vijenci za poginule pripadnike specijalnih postrojbi. Kraće govore u kojima su podsjetili na poginule i značaj njihove žrtve za Hrvatsku održali su savjetnik ministra Kolobarić, zapovjednik BSD-a brigadir Nikola Županić i monsinjor Jezerinac.
Gosti su razgledali i spomen sobu u kojoj su izložene fotografije svih 74 poginulih specijalaca, te su se upisali u knjigu gostiju.



Vijesti