NATO/PFP Seminar "Staff officer competencies Workshop" u vojarni Zemunik

U organizaciji Uprave za personalne poslove GS OS RH u vojarni Zemunik, od 12. do 18. listopada provodi se NATO/PFP radionica za stožerne časnike OS RH.

Seminar provodi Pokretna nastavna skupina (Mobile Training Team-MTT) iz sastava NATO Zapovjedništva združenih snaga iz Napulja (AJFC HQ Naples), a polaznici su časnici iz svih sastavnica OS RH.
Ovo je jedna od brojnih aktivnosti koje se organiziraju kako bi se nominirani hrvatski časnici što bolje pripremili za preuzimanje i rad na dužnostima u NATO-ovim zapovjedništvima/tijelima, te stožerima međunarodnih vojnih operacija.

Teme seminara su: Vojna korespondencija u NATO stožerima, Vježbe uporabe izraza i akronima u NATO zapovjedništvima, te popis dužnosti časnika u NATO zapovjedništvima. Ravnatelj Škole stranih jezika „Katarina Zrinski“ Đemal Kadrić prezentirao je polaznicima seminara mogućnosti ŠSJ u razvijanju jezičnih sposobnosti časnika u NATO zapovjedništvima.
Voditelji seminara su pukovnik Smiljan Čubelić iz Uprave za personalne poslove i Valerie Laurita iz Odsjeka za obuku i stožerni razvoj iz Napulja (J-1 Staff Training Development).

Vijesti