Ministar Vukelić primio američkog veleposlanika u RH Foleya

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/amerikanac_14102009_2_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić primio je u srijedu 14. listopada 2009. u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Jamesa B. Foleya. Tom prigodom ministar Vukelić se još jednom zahvalio na podršci i pomoći koju su SAD dosad pružale Hrvatskoj te istaknuo kako je suradnja dviju zemalja na području obrane izuzetno kvalitetna i opsežna.


Veleposlanik Foley u svom nastupnom posjetu čestitao je Hrvatskoj na ulasku u NATO  naglasivši kako je to prvenstveno uspjeh Hrvatske, dodajući kako SAD i dalje planiraju pružati čvrstu potporu Republici Hrvatskoj, posebice i na području obrambene suradnje. Pozdravio je angažman Oružanih snaga RH u misiji ISAF ističući upravo značaj obuke tamošnjih vojnih snaga koju provode pripadnici OSRH.

Osim o odnosima dviju zemalja na obrambenom planu, sudjelovanju u mirovnim misijama na sastanku je bilo govora i o aktualnom stanju u regiji.

Sastanku su uz ministra obrane Branka Vukelića nazočili državni tajnik Pjer Šimunović, načelnik GSOSRH general zbora Josip Lucić, vojni savjetnik ministra brigadir Damir Terzić te načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje Goran Grošinić, dok su uz veleposlanika Foleya bili vojni izaslanik SAD-a u RH brigadir Brendan McAloon i načelnik američkog ureda ODC-a u RH brigadir Charles Davis.

 



Vijesti