NATO konferencija Zapovjednika specijalnih snaga

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/10/nato_specijalne_snage_11102019-1024x683.jpg
NATO konferencija Zapovjednika specijalnih snaga

Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija te prvi dočasnik Zapovjedništva specijalnih snaga, časnički namjesnik Alen Janeš sudjelovali su na NATO konferenciji zapovjednika specijalnih snaga koja je održana od 6. do 8. listopada 2019. u Ottawi, Kanada.

Ovo je druga redovita konferencija zapovjednika NATO SOF-a a provedena je u organizaciji NATO Zapovjedništva za specijalne operacije i uz potporu domaćina Zapovjedništva specijalnih snaga Kanade.

Tema konferencije bila je uloga snaga za specijalne operacije tijekom mirnodopskog razdoblja, kriza i sukoba, te pronalazak najboljih rješenja u cilju neutralizacije mogućih prijetnji.

Na konferenciji je bilo više od 100 sudionika iz 34 države uključujući zapovjednike specijalnih snaga NATO-a i partnerskih zemalja, prve dočasnike i ključno stožerno osoblje, te predstavnike nekoliko akademskih institucija i istraživačkih centara.

Ova konferencija sa svojom temom nastavak je na NATO konferenciju Zapovjednika specijalnih snaga koja je održana u ožujku 2019. u Dublinu, Republika Irska.

Objava NATO konferencija Zapovjednika specijalnih snaga pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti