Načelnik Glavnog stožera OS RH u USCENTCOM-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lucic_13012011_v-.jpg

U nastavku posjete Sjedinjenim Američkim Državama izaslanstvo Oružanih snaga RH na čelu s generalom zbora Josipom Lucićem posjetilo je 12. siječnja 2011. godine Središnje zapovjedništvo američke vojske (USCENTCOM) u Tampi, Florida. Ovo je jedno od šest regionalnih borbenih zapovjedništava u čijoj su zoni odgovornosti operacije u Iraku i Afganistanu.


Hrvatsko izaslanstvo primio je načelnik stožera USCENTCOM-a general bojnik Michael D. Jones. Uslijedili su stožerni razgovori s čelnim časnicima Zapovjedništva s naglaskom na stanje u operaciji ISAF u Afganistanu. Tom prigodom hrvatskom je izaslanstvu preneseno zadovoljstvo značajnim doprinosom koji Republika Hrvatska daje u ovoj operaciji.

Nakon posjete USCENTCOM-u, hrvatsko izaslanstvo posjetilo je Središte za obuku pilota helikoptera kopnene vojske u Fort Ruckeru, Alabama. U pratnji zapovjednika Središta brigadnog generala Anthonyja G. Crutchfielda  izaslanstvo je razgledalo nekoliko simulatora letenja, a prezentiran im je i program obuke pilota. Zamjenik zapovjednika HRZ i PZO-a brigadni general Dražen Šćuri potom je održao prezentaciju programa obuke i školovanja hrvatskih pilota.



    Načelnik GS OS RH u USCENTCOM-u

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/glavnog-stoera-os-rh-u-uscentcom-u/01lucic_frucker_13012011.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/glavnog-stoera-os-rh-u-uscentcom-u/02_lucic_13012011-.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/glavnog-stoera-os-rh-u-uscentcom-u/03-_lucic_13012011-.jpg


Vijesti